עזרה ראשונה והחייאה של first response training international הוא קורס חובה לכל אדם ולכל צולל המעוניין לרכוש ידע מתקדם בהצלת חיים. קורס זה הוא המשך לקורס צלילה – צולל הצלה. עזרה ראשונה והחייאה חשובה לכל אדם כישורי הצלת חיים יכולים לבוא לידי ביטוי בכל מקום במהלך החיים הסדיר של כולנו. קורס זה מכיל גם הסמכת מתן חמצן בחירום החשובה ביותר לכל צולל בכלל וצולל הצלה בפרט.
קורס עזרה ראשונה והחייאה ניתן לשילוב ביחד עם כל קורס אותו תעשו אצלנו.
להלן תכני הקורס: דרישות מקדימות מהחניך גיל מינימלי של 18 שנים. גיל מינימלי של 10 שנים בצירוף הסכמת הורים. תכני קורס עזרה ראשונה והחייאה: חמצן בשעת חירום: הכנה ושימוש במיכל חמצן. שימוש בסוגי מסיכות שונים. ביצוע החייאה על בובה: ABC. חוק השניים. חמצן במידת הצורך. מה זה first response training international? חמצן בשעת חירום. מתי לתת חמצן, חמצן לנפגע שאינו נושם. איך לתת חמצן באמצעות מסיכת אף ופנים תוך ביצוע החייאה. חמצן לנפגע נושם. מסיכת Non-Rebreather. מסיכה עם שסתום דרישה. אופציה למיכל/וסת נייטרוקס.
חובה לרענן כישורי עזרה ראשונה והחייאה ומתן חמצן בחירם אחת לתקובה סבירה בכדי לשמור על כישורים!
בטיחות וטיפול בחמצן. הגדרת החייאת לב-ריאה: ביצוע החייאה: הגנה עצמית. הערכת המקום והנפגע – שירותי חירום. ABC.הרמת סנטר ומתיחת צוואר עדינה. חוק השניים. המשך החייאה על פי הצורך. מתן עזרה ראשונה בחירום. זיהוי מצבי חירום. החלטה לסייע. בטיחות אישית. שימוש במחסומים. הערכת התגובה. סדר פעולות לפציעה בעמוד השדרה. הפעלת שירותי רפואת חירום. כישורי החייאה בסיסיים. נתיב אויר- הטיית ראש – הרמת סנטר. פתיחת נתיב אויר – בול עץ. הגנה על נתיב האוויר – תנוחת התאוששות.. נשימה – מסכה ומגן. זרימת דם – לחיצות חזה. הערכה ראשונית. פצוע חסר הכרה. החייאה במצב של דום לב. דום לב פתאומי – שימוש בדיפיברילטור.
לא כל תוכנית עזרה ראשונה תיתן מענה לצרכי הצוללים.
שליטה בדימום. טיפול בהלם. חנק. הערכת מצב מתמשכת. סימני אזהרה למחלות רציניות. רמת היענות משתנה. כאב, לחץ חמור או אי נוחות בחזה. קשיי נשימה, קוצר נשימה. כאבים חמורים בחלל הבטן. סדר פעולות עבור פציעות משמעותיות. איבר נפוח, כואב, מעוות. בעיות עזרה ראשונה ספציפיות. הזזת הפצוע. ההשפעה הרגשית של הגשת עזרה ראשונה.
דרישות ביצוע מיומנויות ודרישות סיום קורס
החניכים צריכים להשלים את המיומנויות הבאות: הפגנת הבנה במתן חמצן והחייאה. זיהוי והערכה של מצב חירום. ידיעה כיצד לזמן ולהפעיל שירותי חירום. יכולת לתת החייאה וחמצן לנפגע נושם או שאינו נושם.